Szabályok

Sorry, you are not allowed to see this part of the text. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Szerző Téma: Indiai currys recept punkabdroll-tól  (Megtekintve 295 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető morpheus

  • Administrator
  • Streamload Guru
  • **
  • Hozzászólások: 3772
  • Nem: Férfi
  • Mátrixguru
    • http://hustreamload.tripod.com
Indiai currys recept punkabdroll-tól
« Dátum: Február 02, 2014, 04:18:57 pm »
A curry elnevezést eredetileg két, egymástól független indiai kifejezésből "honosították" a britek. A kari egy elsősorban Dél-Indiában népszerű fűszernövény (Murraya koenigii, régebbi nevén Chalcas koenigii), a Távol-Keleten honos citrusféle cserje, amelynek levelét használják fűszerezésre, Indiában főleg vegetáriánus ételekhez. A karhí pedig édeskés-savanykás szósszal készült nyugat-indiai étel. A curry a tamil kari szónak egy túlságosan leegyszerűsített változata, melynek "szósz", "mártás" a jelentése. A curry az angolok révén vált általános kifejezéssé, amit mindenféle indiai étel fűszerezéseként értelmezte

Tehát ha India és curry egy Finom Recept  sürün  szoktam enni!! :bumsakalaka:
visitors can't see pics , please register or login


    2 friss sütnivaló kolbász
    1 vöröshagyma apró kockákra vágva
    1 ek olívaolaj
    1 ek sűrített paradicsom
    125 g ketchup
    2 ek balzsamecet
    1 ek méz
    ½ tk szójaszósz
    1 ek curry por
    ½ tk chilipor

elkészítés

    A kolbászokat grillen vagy serpenyőben megsütjük.
    A hagymát az olívaolajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, jól elkeverjük, és felöntjük egy kis vízzel.
    Hozzáadjuk a ketchupot, mézet és ecetet, felfőzzük, és kb. 5 percig főzzük. A mártást szójaszósszal, curry porral és chiliporral ízesítjük. Ha szükséges, egy kis vízzel hígítjuk.
    A kolbászt szeletekre vágjuk, leöntjük a mártással, és megszórjuk curry porral.